Squashilla kuntoon!

Jokainen meistä on varmasti jossain vaiheessa elämäänsä kamppaillut liikuntamotivaation puutteen kanssa. On tuntunut siltä, että kuntosalilla hikoilu on enemmänkin rangaistus, kuin palkinto raskaan työpäivän päätteeksi tai lenkkipolulla jolkottelu saa mielen tylsistymään, enemmänkin kuin luovuuden laukkaamaan.Kaikille eivät sovi samat lajit, jotkut haluavat kuntoilultaan hauskuutta, räjähtävää menoa sekä ajoittaista haastettakin. Tällaiselle kuntoilijalle sopii erinomaisesti nopeatempoinen mailapeli nimeltä squash.

Mikä ihmeen squash?

Heräsikö mielenkiinto lajia kohtaan, mutta et ole aivan varma mistä mailapelistä nyt olikaan kyse? Ei hätää, selvitetäänpä asiaa hiukan.Squashissa kaksi pelaajaa pelaa toisiaan vastaan. Molemmat seisovat samalla puolella kenttää, jonka toisella laidalla on seinä. Seinään on merkitty ylä- ja alarajat, joiden väliin palloa lyödään. Toinen pelaajista aloittaa ja toinen lyö suoraan seinästä kimpoavan pallon takaisin seinään merkittyjen rajojen väliin. Pallon voi lyödä myös yhden pompun kautta. Koska pallon kimpoilee seinästä varsin nopeaa tahtia, joutuvat pelaajatkin liikkumaan varsin rivakkaan tahtiin kentällä.squashin

Squashin teho

Squash on tehokas urheilumuoto ja tuo varmasti hien pintaan kokeneellekin liikkujalle. Toki avaimena on valita myös pelikaveri niin, että tasoero ei ole suunnaton, näin treenistä saa kaiken hyödyn irti. Jos lähtötilanne on se, ettei juuri ole harrastanut liikuntaa, paranee fyysinen suorituskyky jo parilla puolen tunnin treenillä viikossa.Myös painonhallintaan squash on erinomainen laji, sillä sen kalorinkulutus on varsin korkea joihinkin muihin lajeihin verrattuna. Tämä kannattaa tietysti huomioida myös kuntoilijan, jolla ei ole painonpudotustavoitetta, sillä saattaa olla, että peruskuntoilija syö myös liian vähän.Kuten sanottua, squash on tehokas ja hauska liikuntamuoto. Sitä kannattaa ehdottomasti harkita, jos haluaa elämäänsä urheiluharrastuksen, joka saa alaraajojen luuston vahvistumaan, hapenottokyvyn paranemaan ja hymyn kohoamaan korviin.