Mahtavat mailapelit: Tennis ja sulkapallo

Jos haluaa harrastukseltaan pientä kilpailuhenkisyyttä, hauskuutta, monipuolista liikuntaa ja taatusti hien pintaan nostattavaa toimintaa, ovat tennis ja sulkapallo erinomaisia valintoja. Näitä mahtavia mailapelejä harrastaakseen ei tarvitse olla Jarkko Nieminen tai Rafael Nadal, vaan homma onnistuu rennommallakin otteella.Niin tennis kuin sulkapallokin ovat sosiaalisia liikuntamuotoja, joista nauttivat monen ikäiset ja monen tasoiset kuntoilijat.

Tenniksen lumo

Useimmat ovat varmasti nähneet tennistä pelattavan ammattitasolla, jossa pallo viuhuu vimmatulla vauhdilla verkon yli. Pääperiaate on harrastuspeleissä aivan sama; palloa lyödään mailalla verkon ylitse. Vauhti pallolla on kuitenkin harrastepeleissä pienempi, joten sitä ei kannata pelata. Myöskään varusteiden ei tarvitse harrastelijalla olla kilpatasoiset, vaikka hyviin urheilukenkiin kannattaa toki satsata sen verran, mitä budjetti antaa myöden.Tennisharrastuksen voi aloittaa varsin pienellä sijoituksella. Harrastaja tarvitsee peliin mailan, palloja sekä sileäpohjaiset kengät. Välineet eivät harrastekäytössä kulu kovinkaan nopeaan, joten niitä ei tarvitse jatkuvasti olla hankkimassa uusia. Mailassa olevia jänteitä kannattaa kiristää noin kerran vuodessa, mutta muuten harrastusvälineistön hoitaminen on simppeliä.Tennisharrastus kannattaa aloittaa kokeneemman pelaajan tai vaikkapa ihka aidon tenniksen opettajan opastuksella, jolloin lajista saa enemmän irti. Näin harrastus säilyy mielekkäänä pitkään. Kenttiä löytyy useimmilta paikkakunnilta, joten sen vuoksi ei tarvitse matkustaa kovinkaan pitkiä matkoja.badminton

Sulkapallon sulo

Sulkapallo on tenniksen tapaan harrastus, jonka aloittaminen ei vaadi huikeita satsauksia välineistöön. Hyvät kengät, maila sekä palloja – eli sulkia – tulisi ennen aloittamista hankkia, mutta muuta ei sitten tarvitakaan. Sulkapallon tekniikka ei ole niin haastava oppia kuin tenniksen vastaava, mutta siitä huolimatta muutama pelisessio kokeneemman pelaajan opissa auttaa varmasti antamaan pontta harrastuksen jatkolle.Sulkapallo on harrastuksena siitä kätevämpi kuin tennis, että sitä on mahdollista pelata sisällä melkeinpä missä tahansa liikuntahallissa. Usein sulkapallovuoroja onkin jaossa joka kunnan liikuntahallille. Siispä ei muuta kuin vuoroa varaamaan ja kokeilemaan suloista sulkapalloa!