Englantilaisen jalkapallon hurmiossa

Englantilainen jalkapallokulttuuri on vienyt monen futisfanin mukanaan. Fanien koko sydämellä eläytyminen otteluun ja suosikkijoukkueensa taistoon ei jätä ketään kylmäksi. Tunnelma stadioneilla nousee kattoon, kun koko yleisö laulaa ja hurraa kannustaessaan lempitiimiään. Jalkapalloinnostus näkyy myös pubeissa ja kaduilla. Yksi Englannin parhaista seuroista on Manchester United, niin tulosten kuin seuran suosiollakin mitattuna.

Manchester United

Manchester United, jota kutsutaan myös lempinimellä Red Devils, on yksi maailman tunnetuimmista jalkapalloseuroista. Suomessakin punaisilla paholaisilla on omia faniryhmiä, joiden joukossa punainen Manchester United kotipaita on tunnusomainen näky. Faniklubit myös järjestävät ryhmämatkoja Englantiin katsomaan Manchester United pelejä. Lisäksi klubien isännät järjestävät kokoontumisia, missä seurataan Manchester Unitedin pelejä Suomesta käsin, esimerkiksi baarin penkiltä.Vanha sanonta kuuluu, että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tämä pitää paikkansa myös Manchester Unitedin kohdalla. MaNu, Man United tai Red Devils on nimiä, joilla tätä suosikkiseuraa kutsutaan. Miten tämä englantilainen seura on sitten saavuttanut maailmanlaajuisen suosion, joka ei tunnu pysähtyvän edes huonompiin kausiin? Yhtenä syynä ovat varmasti seuran tähtiluokan pelaajat.

Tulokset puhuvat puolestaan

Manchester United on voittanut esimerkiksi yli 20 liigamestaruutta, se on saanut myös 12 FA Cupin voittoa sekä 5 Liigacupin pokalia monen muun mestaruuden ohella. Punaisten paholaisten juuret ovat kaukana historiassa, sillä seura on perustettu Old Traffordissa vuonna 1878. Seuran ensimmäinen nimi oli Newton heath LYR, joka muutettiin Manchester Unitediksi vuonna 1910.Old Traffordissa sijaitseva Manchester Unitedin kotistadion vetää sisäänsä kerrallaan yli 74 000 innokasta fania. Traffordin suunnitelmissa on stadionin laajentaminen entistäkin suuremmaksi. Sielun silmin on helppo nähdä, miten ennen ottelun alkua innokkaat seuran kannattajat laulavat täydestä sydämestä lauluja ja hurraavat pelaajia. Punaisten pelipaitojen meri ja festivaalitunnelma saa jäävimmänkin suomalaisen sulamaan ja heittäytymään festivaalitunnelmaan muiden mukana.Jalkapallon hurma – enemmän kuin urheiluaEhkä juuri tuo fanien intohimo lajia kohtaan on se, mikä saa myös muualta tulleet kiinnostumaan jalkapallosta. Tosifaneille jalkapallo onkin paljon enemmän kuin urheilua; se on elämäntapa ja intohimo, ja monelle oma lempiseura tulee samassa tärkeysjärjestyksessä perheen kanssa. Tunnelma pubeissa ja stadionilla suurottelun aikaan on yksi niistä asioista, mitä kaikkien pitäisi päästä kokemaan, ainakin kerran elämässään.